Activitats 2017-2018

                           


                           

 La  Coral Estel amb moltes ganes i il·lusió
 dóna la benvinguda al nou curs 2017-2018                              
                           
  Un curs que comencem amb la incorporació
  de 3 nous cantaires, per la qual cosa ens sentim                                   
   molt satisfets                                                                                                               
   Esperem entre tots gaudir d’una bona música
    i poder oferir els millors concerts
    previstos per aquest curs.


    Els assajos varen començar aquest
    dijous 7 de setembre., per preparar els 
    esdeveniments musicals d’aquest mes  d’octubre.


 FESTA MAJOR DEL BARRI                                                                                                       5 d’octubre
Amb motiu de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample , la nostra Coral conjuntament amb 4 Corals més, hem fet  un Concert amb un seguit de cançons del nostre repertori, que varen ser molt aplaudides pel públic assistent. El lloc del Concert ha estat  la parròquia de Sant Eugeni I Papa. L’organització d’aquesta vetllada com sempre, és organitzada per l’AA.VV. de Veïns de l'Esquerra de l'Eixample.

MARE DE DEU DEL PILAR
Aquest dijous s’ha celebrat la Festa de la Patrona de la nostra Parròquia. Com cada any, hem participat a la missa amb els nostres cants , acompanyats a l’orgue per la nostra companya cantaire Anna Funken.
S’ha aprofitat, després de la Missa  per fer reunió de la Junta de la Coral, doncs hi havien temes urgents a tractar.


LA NOSTRA TARDOR CORAL                         21 d'octubre    

La Tardor Coral, ha arribat a la seva XVII Edició. Aquesta és una trobada emblemàtica per la nostra Coral doncs va ser instituïda pel nostre Mestre Miquel Saladrigues i s’ha anat realitzant any rere any.
 Enguany hem convidat a la Coral Balmes amb la seva Directora Montserrat Tous i  la Coral Escola Lavinia,(Associació de Pares de l'escola)
 amb el Director Guillem Baladia. . El repertori de les cançons va ser escollit amb molta cura i va fer que el públic assistent en  gaudis moltíssim .









la Coral Estel oferint el seu concert

      Coral Escola Lavinia





El Mestre Miguel Saladrigues dirigint el cant comú de les tres Corals



















El mestre animant als assistents a cantar

Per concloure la diada, vàrem convidar a la resta de Corals a un berenar, que els cantaires de la nostra Coral havíem preparat i elaborat amb molta cura  . Els cantaires van agrair moltíssim aquesta deferència  i tots plegats vàrem passar una molt bona estona menjant, bevent i parlant de música i de moltes altres coses . En guardem molt bon record


HEM VISITAT LA RESIDÈNCIA DE GENT GRAN                                                                           14 de desembre.

Com cada any la Coral Estel hem visitat la Residencia Municipal Francesc Layret  per oferir a tots els residents un Concert de Nadal. El nostre compromís amb les persones més vulnerables ens esperona  per portar un xic d’alegria a través dels cants, a  aquestes persones que agraeixen enormement aquest petit nostre esforç.
Val a dir que pels cantaires també és molt i molt gratificant poder compartir amb ells, aquesta estona de música. Les Nadales més conegudes les hem cantat  conjuntament,  com Sant Josep fa Bugada, Santa Nit, El Noi de la Mare, etc. I desitjant-nos unes molt bones Festes de Nadal vàrem concloure aquesta celebració.


LA MISSA DEL "POLLET" 
                                                      24 DE DESEMBRE
                                                       VIGÍLIA DE NADAL.
  
Una part dels cantaires, aquells que ho varen poder fer, participaren a la Missa anomenada del "Pollet", que cada any es celebra a la vigília de Nadal a les 7 de la tarda a la Parròquia del Pilar. Enguany la soprano Marina Gelpi va interpretar el cant de la Sibil.la.



CONCERT DE NADAL          13 DE GENER 

Tot i que vàrem intentar fer el Concert de Nadal abans de les Festes, la dificultat de trobar una data adient que anés bé a les dues Corals, va fer que no es pogués realitzar fins el 13 de Gener. Es va celebrar a la Capella del Magnificat de la Parròquia del Pilar a les 19,45h.

Vàrem cantar un seguit de Nadales, que són les que teniu en el programa





En aquest concert vàrem retre homenatge a la companya Resli Harder que ha deixat la Coral, per motius de trasllat de domicili fora de Barcelona,  Ha estat una soprano molt valuosa i que durant molts anys ha estat la Presidenta de la Coral, en agraïment se li va fer entrega d'un detall, que va agrair moltíssim. L'acte que va tenir lloc després del concert, va ser molt emotiu i entranyable. 



25 DE GENER

CONCERT DE NADAL A LA RESIDÈNCIA PARC DEL CLOT

Tal i com venim fent des de fa anys, hem volgut dedicar al nostre antic company Joan Chaves i a tots els residents el  Concert de Nadal.
El repertori de les Nadales han estat triades perquè algunes d'elles poguessin ser cantades pel públic assistent i així amb la seva participació, fer del tot amè aquest concert. En agraïment el Centre,  ens va oferir un piscolabis.

Es molt valuosa i enriquidora pels residents aquest tipus d'activitat i per tant nosaltres els cantaires, doncs ens agrada molt poder oferir una part del nostre temps a fer-ho possible.



Actuació de la Coral
Estona per compartir,


                        Concert de Quaresma

Dijous, 22 de març

El propassat dijous hem celebrat el Concert de la Quaresma.
Ha tingut lloc a l'Esglèsia del Pilar després de la Missa de set.
Va ser un concert de Polifonia religiosa amb un programa ben interessant i que el públic assistent va poder gaudir-ne.

Les cançons les teniu en el programa següent:





4 D'ABRIL - HOMENATGE DE COMIAT A LA COMPANYA AMÈLIA CASAS.

La companya Amèlia Casas, ens ha deixat el 23 de març. Ha estat una companya excel·lent que amb la seu veu de soprà ha estat una aportació molt important per la nostra coral, feia molts anys que cantava amb nosaltres, en els seus inicis, l'any 1979, va compartir la Coral Estel amb l'Orfeo Laudate.  Es per això que hem volgut fer-li un homenatge el passat 4 d'abril,cantant les cançons litúrgiques        
en la Missa que la seva família va voler oferir-li com acte de comiat.
Antics companys del Laudate, ens varen acompanyar també en els cants. 

31 DE MAIG - CELEBRACIÓ EUCARÍSTICA PER UNA COMPANYA DE LA CORAL.

La Coral va voler retre homentatge a la Contralt Ramona Montràs que va formar part de la Coral durant molts anys, tot i que últimanent havia deixat de venir per qüestions personals, sempre ha estat molt lligada a totes les activitats que ha portat a terme la Coral, els concerts, les sortides, etc. Malahuradament el mes d'abril va deixar-nos definitivament. Igualment en aquesta celebració vàrem oferir-la a la mare de la tenor Anna Foix, que també va morir en el mateix mes d'abril. 

7 DE JUNY- VISITA DE LA CORAL A LA RESIDÈNCIA DE LES RELIGIOSES FRANCISCANES.

La companya Rosa Segú que fins fa molt poc estava cantant amb nosaltres, en motiu del seu aniversari es va decidir fer-li una visita a la residència que s'ha traslladat recentment i com no podia ser d'altra manera, ho vàrem fer amb un Concert amb algunes cançons que ella mateixa havia suggerit quan estava en actiu a la Coral.
El Concert va agradar molt tant amb ella, que també va cantar amb nosaltres com a les persones que l'acompanyaven, residents, assistents, etc.

Va ser una vetllada ben agradable. Esperem poder tonar-hi quan tinguem possibilitats.


28 DE JUNY- CONCERT FINAL DE CURS.

Aquest any per primera vegada, vàrem voler celebrar el final del curs amb un Concert, que prèviament havíem preparat amb cancons tradicionals.

Va ser un Concert molt interessant, en el que tots els cantaires vàrem passar-nos-ho  d'allò més bé i el públic assistent també.   


        
c

ACOMIADAMENT DEL CURS 2017-2018

I per   acabar el curs, la Coral Estel va fer la seva assemblea anual, per valorar com havia anat el curs i dissenyar el curs vinent, així com valorar entre tots  si  calia introduir  nous elements que puguessin ajudar  a la millora tant en qualitat musical  com en les  condicionants humans.Es va coincidir en que l'incorporació de nous cantaires donaria un nou impuls a la Coral ,


Des d'aqui animem a tots els que us  agradi cantar, vingueu a la nostra Coral, on segur trobareu  un espai acollidor que us  farà sentir-vos com a casa, formant part d'una gran família, i que  us permetrà gaudir de la música però també  d'altres activitats que porta a terme la Coral...

No fa falta saber música, només que li agradi el cant coral. Els assajos són els dijous de 2/4 de 8 a 9.
Us podeu posar en contacte amb nosaltres quan vulgueu. en l'apartat de Contacta teniu els telèfons i els correus electrònics.   Sereu molt benvinguts.

I desitjant a tothom un molt bon estiu, ens vàrem acomiadar  i fins el proper el dia 6 de setembre, que esperem retrobar-nos amb les motxilles carregades i plenes de partitures.